Treceți la conținutul principal

Tudorel Toader, marele absent de la bilanțul DNA. Iohannis: ”Asistăm la manifestări virulente”

Revocarea Codrutei Kovesi de la șefia DNA este departe. Tot mai departe, după cum a spus președintele Klaus Iohannis, care i-a răspuns astfel ministrului de Justiție, la cererea de schimbare din funcție a șefei DNA.

Inquam Photos / Octav Ganea

Tudorel Toader a fost miercuri marele absent de la bilanțul de activitate al Direcției Anticorupție, de unde i s-a transmis și că avizul negativ dat de CSM, este unul obiectiv şi argumentat.
Aflat la bilanţul Direcţiei Naţionale Anticorupţie, preşedintele României a anunţat că aşteaptă de la Consiliul SUperior al Magistraturii, motivarea avizului negativ privind revocarea procurorului şef al DNA.

Klaus Iohannis: „Contrar unei evaluări subiective, tendențioase și partizane, prezentată opiniei publice de cineva săptămâna trecută, eficiența DNA este departe de a putea fi contestată.”

Dacă preşedintele României va refuza cererea de revocare a procurorului şef DNA, există posibilitatea ca decizia lui să fie atacată la Curtea Constituţională.

Reporter: Luaţi în calcul să contestaţi la CCR?

Liviu Dragnea: Să ajungem în acea realitate care deocamdată este virtuală şi atunci mai vorbim


Cel care a cerut revocarea Laurei Codruța Kovesi, ministrul justiţiei Tudorel Toader, a lipsit de la bilanţ. Este supărat că nu a primit cu cel puţin o zi înainte raportul de activitate pe 2017.

A fost prezent şeful statului care a susţinut din nou că DNA a devenit o ţintă pentru că luptă eficient împotriva corupţiei.

Klaus Iohannis: ”Asistăm în ultima perioadă la manifestări virulente ale disperării și la încercări de manipulare cu scopul de a decredibiliza DNA, activitatea DNA și cu încercarea clară de a subordona justiția politicului. Inadmisibil! Niște inculpați și condamnați penal, după ce au fost prinși de instituțiile statului încălcând legea, s-au unit pentru a-i discredita pe cei care i-au cercetat.”

“Este o declaraţie falsă. Dacă va continua aşa, va greşi”, spune Liviu Dragnea.


Inquam Photos / Octav Ganea











Laura Codruța Kovesi a prezentat bilanţul activităţii DNA pe 2017. Peste 700 de inculpaţi anchetaţi de dna au fost condamnaţi definitiv, iar în bugetul statului trebuie să intre peste 150 de milioane de euro în urma condamnărilor.

Kovesi: ”În cauze pe care le investigăm, deși dovedim că sunt fapte penale, există situații în care reprezentanții autorităților publice nu se constituie parte civilă pentru recuperarea prejudiciului. Există şi altfel de prejdicii: scade calitatea vieţii, servicii proaste, scade şi infrastructura comunităţii.”

Anul trecut, cei o sută de procurori operativi ai DNA au soluţionat un număr record de dosare: 3800. O treime din cei o mie de inculpaţi trimişi în judecată sunt persoane cu funcţii de conducere şi între ei regăsim miniştri şi parlamentari. Chiar şi pe fostul şef al Camerei Deputaţilor Valeriu Zgonea. Dar rămân alte 6.000 de dosare nesoluţionate.

Iar procurorul general al României care este un susţinător declarat al lui Kovesi a ţinut să le dea o lecţie de drept român şi ministrului Justiţiei şi şefului PSD. A vorbit despre legile emise de împăratul Mărcuş Aurelius.

Augustin Lazăr: ”Nu va deveni demnitar, chestor sau edil sau sacerdot cel care prin vicleşug a fraudat alegerile. Va plăti bugetului 10.000 sexterți amendă. Este pedepsit conform acestei constituţii votul multiplu, indicarea uni număr fals de voturi. De asemeneaa este prevăzută condiţia dignitas pentru cei care - de aici cuvântul demnitar, dacă nu are demnitate nu poate deveni nici chestor, nici demnitar al muncipiului. Credem că erau aşa de exigenţi străbunii noştri latini, erau chestiuni de moralitate juridică aşa cum a arătat doamn. Dacă nu avem un minim de moralitate, nu putem discuta despre drept.”

Urmareste-ne pe Facebook

Sursa: stirileprotv.ro 

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Codruţa Kovesi, audiată de Secţia pentru Procurori a CSM, după ce inspectorii au constatat mai multe abateri disciplinare

Procurorul şef al DNA va fi audiat pe 21 martie de Secţia pentru Procurori a CSM, ca urmare a unei sesizări formulate de Inspecţia Judiciară. Inspectorii au constatat că ar fi săvârşit mai multe abateri disciplinare. Şi adjunctul DNA, Marius Iacob, va fi audiat. Foto: Alexandru Dobre/Mediafax Una dintre abaterile disciplinare ale procurorului şef al DNA se referă la înregistrările apărute în spaţiul public, din timpul unei şedinţe de lucru, pe data de 18 iunie 2017. "Procurorul şef al DNA s-a exprimat în sensul combaterii efectelor negative în planul imaginii si credibilităţii instituţiei, generate de Decizia CCR 68/2017, prin instrumentarea urgentă a unor dosare „cu miniştri”, de impact mediatic, şi-a exprimat dezacordul cu privire la caracterul legal, definitiv şi general obligatoriu al Deciziei CCR 68/2017 şi a folosit exprimări inadecvate la adresa Curţii Constituţionale şi a unui judecător al Curţii Constituţionale, inducând ideea în cadrul opiniei pub

Executivul va decide dacă bugetarii îşi vor primi salariile mai devreme

Guvernul ar urma să discute în şedinţa de joi o Ordonanţă de Urgenţă care vizează mai multe modificări ale Codului fiscal, printre care posibilitatea ca firmele să opteze pentru impozitul pe profit sau cifra de afaceri dacă se încadrează sub plafonul de un milion de euro. Tot în şedinţa de joi a Cabinetului Dăncilă, ar urma să fie discutată posibilitatea ca salariile bugetarilor să fie plătite înaintea vacanţei de Paşte. Ministrul Finanţelor, Eugen Teodorovici, a explicat, miercuri, că una dintre principalele modificări este impunerea unui plafon de un milion de euro sub care firmele pot să opteze în a fi impozitate pe cifra de afaceri sau pe impozitul pe profit, cu condiţia să aibă doi angajaţi şi capital social de minimum 45.000 de lei.  O altă propunere vizează rambursarea taxei de mediu doar pe baza unei cereri care să conţină codul numeric personal. "O altă modificare este aceea de a simplifica atunci când se solicită rambursarea taxelor de mediu. Astăzi, oamenii depun

Viorica Dăncilă: ”Nu am avut absolut nicio discuţie despre remaniere. Infirm această știre”

Aflată într-o vizită în județul Dâmbovița, premierul Viorica Dăncilă a negat zvonurile despre o posibilă remaniere a Guvernului vehiculate sîptâmăna aceasta. Foto: Inquam Photos/ Octav Ganea “Această informaţie legată de remanierea guvernamentală este total neîntemeiată. Dar sigur că nu am avut absolut nicio discuţie legată de remanierea guvernamentala şi, aşa cum a fost specificat de către cei doi preşedinţi ai coaliţiei de guvernare, domnul Liviu Dragnea şi domnul Călin Popescu-Tăriceanu, o evaluare a miniştrilor se va face în cadrul coaliţiei de guvernare. Nu a fost făcută nicio evaluare, nu putem vorbi despre o remaniere şi infirm această ştire ”, a declarat premierul Dăncilă, aflată într-o vizită în judeţul Dâmboviţa. Sursa:  Pro TV