Treceți la conținutul principal

Dragnea n-a văzut, n-a auzit

Liderul PSD, Liviu Dragnea, a susținut joi, după întâlnirea cu prim-vicepreședintele Comisiei Europene, că din partea sa și a Guvernului nu a existat în ultimii ani niciun fel de acţiune împotriva sistemului judiciar.

„Mi-a zis şi mie despre această senzaţie, i-am spus că dacă dumnealui sau doamna Cristea, care era prezentă la masă, poate spune despre vreo acţiune a mea, despre vreo acţiune a Guvernului, îndreptată împotriva sistemului judiciar sau împotriva unei instituţii din sistemul judiciar, dacă vreo instituţie din sistemul judiciar se poate plânge că nu a avut suficiente fonduri, resurse, sau alte acte normative care să ajute în desfăşurarea activităţii, aştept cu mare drag să o spună. Din partea noastră, din partea mea personal nu a existat în ultimii ani niciun fel de acţiune împotriva sistemului judiciar”, a spus Liviu Dragnea, întrebat dacă prim-vicepreşedintele Comisiei Europene Frans Timmermans i-a vorbit despre faptul că există o senzaţie de confruntare între Parlament şi actorii din sistemul de Justiţie.

Dragnea a afirmat că dacă se va discuta în continuare despre percepţii nu o să fie bine.

„Dacă vom discuta în continuare pe senzaţii şi pe percepţii atunci nu o să fie bine şi nu o să putem să mergem mai departe în ritmul şi în atingerea obiectivelor pe care le dorim cu toţii. Din partea mea şi din partea noastră nu există niciun fel de râcă sau scandal cu sistemul judiciar”, a spus Liviu Dragnea la Palatul Parlamentului, Dragnea i-a cerut lui Timmermans ca orice percepţie să fie discutată punctula pe viitor.

„Altfel nu putem ieţi din asta şi dacă vor apărea situaţii de genul acesta trebuie să fie o chestiune concretă. În schimb, nici eu, nici Guvernul nu putem opri critici care pot veni din alte părţi, nu putem ajunge în situaţia în care să se ia dreptul la opinie jurnaliştilor, oamenilor care vorbesc, cetăţenilor, moderatorilor, chiar şi unor oameni care au anumite funcţii, dar din partea mea, a Guvernului sau a partidului nu există în mod structural, instituţional o asemenea atitudine”, a adăugat Dragnea.

Liderul PSD a mai declarat, joi, că l-a rugat pe F. Timmermans să îi sprijine dacă cumva vor apărea reacţii din partea CE legate de dorinţa PSD de a modifica legislaţia privind achiziţiile publice.

„Am abordat şi alt subiect care ne interesează foarte mult legat de dorinţa şi a lor sper şi a noastră de a absorbi mai multe fonduri europene şi l-am rugat să ne sprijine dacă cumva vor apărea reacţii din partea CE în dorinţa noastră de a modifica legislaţia privind achiziţiile publice pentru că, indiferent ce dorinţe avem, cât de mult va face Guvernul sau ministerele de linie în acest domeniu şi autorităţile de management, dacă legea achiziţiilor publice rămâne în forma actuală vom sta iar doi sau patru ani de zile până când se va pune în practică o investiţie de la nivelul deciziei sau de la nivelul aplicaţiei”, a declarat preşedintele Camerei Deputaţilor, Liviu Dragnea.

De asemenea,  Liviu Dragnea a mai  declarat după întâlnirea cu Frans Timmermans, că îndoielile se pot risipi în timp, după o comunicare serioasă și directă cu oficialii europeni, dar este de părere că oficialul european a venit animat de gânduri bune.

„Oricine vine în România are curiorizărți pentru că este o țară frumoasă și se întâmplă lucruri. Cred că a venit animat de gânduri bune pentru a lămuri aspecte care generează controverse și a vrut să genereze un dialog real și direct. Cred că a venit animat de gânduri bune”, a declarat Liviu Dragnea.
Întrebat dacă este de părere că îndoielile oficialilor europeni s-au risipit cu această vizită, Dragnea a spus că e nevoie de o colaborare de durată, care să fie directă.

„Cred că unul dintre motive a fost să se stabilească un dialog direct. Mă bucur că eu am făcut primul propunerea. Nu se poate risipi doar într-o zi (n.r.: neîncrederea). Eu nici nu îmi doream pentru că însemna că este nerealistă. Îndoielile se vor risipi când va fi o comunicare serioasă și realistă”, a mai afirmat Dragnea.

Urmareste-ne pe Facebook

Sursa: cotidianul.ro

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Codruţa Kovesi, audiată de Secţia pentru Procurori a CSM, după ce inspectorii au constatat mai multe abateri disciplinare

Procurorul şef al DNA va fi audiat pe 21 martie de Secţia pentru Procurori a CSM, ca urmare a unei sesizări formulate de Inspecţia Judiciară. Inspectorii au constatat că ar fi săvârşit mai multe abateri disciplinare. Şi adjunctul DNA, Marius Iacob, va fi audiat. Foto: Alexandru Dobre/Mediafax Una dintre abaterile disciplinare ale procurorului şef al DNA se referă la înregistrările apărute în spaţiul public, din timpul unei şedinţe de lucru, pe data de 18 iunie 2017. "Procurorul şef al DNA s-a exprimat în sensul combaterii efectelor negative în planul imaginii si credibilităţii instituţiei, generate de Decizia CCR 68/2017, prin instrumentarea urgentă a unor dosare „cu miniştri”, de impact mediatic, şi-a exprimat dezacordul cu privire la caracterul legal, definitiv şi general obligatoriu al Deciziei CCR 68/2017 şi a folosit exprimări inadecvate la adresa Curţii Constituţionale şi a unui judecător al Curţii Constituţionale, inducând ideea în cadrul opiniei pub

Executivul va decide dacă bugetarii îşi vor primi salariile mai devreme

Guvernul ar urma să discute în şedinţa de joi o Ordonanţă de Urgenţă care vizează mai multe modificări ale Codului fiscal, printre care posibilitatea ca firmele să opteze pentru impozitul pe profit sau cifra de afaceri dacă se încadrează sub plafonul de un milion de euro. Tot în şedinţa de joi a Cabinetului Dăncilă, ar urma să fie discutată posibilitatea ca salariile bugetarilor să fie plătite înaintea vacanţei de Paşte. Ministrul Finanţelor, Eugen Teodorovici, a explicat, miercuri, că una dintre principalele modificări este impunerea unui plafon de un milion de euro sub care firmele pot să opteze în a fi impozitate pe cifra de afaceri sau pe impozitul pe profit, cu condiţia să aibă doi angajaţi şi capital social de minimum 45.000 de lei.  O altă propunere vizează rambursarea taxei de mediu doar pe baza unei cereri care să conţină codul numeric personal. "O altă modificare este aceea de a simplifica atunci când se solicită rambursarea taxelor de mediu. Astăzi, oamenii depun

Viorica Dăncilă: ”Nu am avut absolut nicio discuţie despre remaniere. Infirm această știre”

Aflată într-o vizită în județul Dâmbovița, premierul Viorica Dăncilă a negat zvonurile despre o posibilă remaniere a Guvernului vehiculate sîptâmăna aceasta. Foto: Inquam Photos/ Octav Ganea “Această informaţie legată de remanierea guvernamentală este total neîntemeiată. Dar sigur că nu am avut absolut nicio discuţie legată de remanierea guvernamentala şi, aşa cum a fost specificat de către cei doi preşedinţi ai coaliţiei de guvernare, domnul Liviu Dragnea şi domnul Călin Popescu-Tăriceanu, o evaluare a miniştrilor se va face în cadrul coaliţiei de guvernare. Nu a fost făcută nicio evaluare, nu putem vorbi despre o remaniere şi infirm această ştire ”, a declarat premierul Dăncilă, aflată într-o vizită în judeţul Dâmboviţa. Sursa:  Pro TV