Treceți la conținutul principal

Europa mea: #Rezist - cu steagul și drapelul UE

Diaspora românească din Europa protestă împotriva corupției guvernului PSD de la București. În Elveția, scriitorul Dana Grigorcea a ieșit pe străzi pentru a apăra sistemul judiciar al României.


Guvernul se teme de românii care trăiesc în străinătate

Vizitatorii sunt informați despre ce se întâmplă - unul dintre noi a adus texte explicative în limba germană pentru astfel de cazuri și există articole tipărite de articole din mass-media în limba germană. Mai târziu, seara, fotografiile de la noi din Zurich vor fi difuzate pe social media, împreună cu cele de la demosurile #Rezist Munich, #Rezist London, #Rezist Paris și așa mai departe. Ele arată că diaspora românească este activă din partea demonstranților din România. #Rezist Zurich a creat un cont pe Facebook în care articolele în limba română și în limba germană sunt publicate despre încercările scandaloase ale guvernului social-democrat (PSD) din România de a controla sistemul judiciar din țară și de a clarifica numele politicienilor criminali.
Aproximativ opt milioane de români trăiesc în afara României, care în sine are 20 de milioane de locuitori. PSD-ului ii este frică de această diasporă, în special pentru că are acces la mass-media internațională, toate criticând pe bună dreptate partidul social-democrat extrem de corupt, populist. La alegerile prezidențiale din 2014, de exemplu, Klaus Iohannis, care este de origine germană, a câștigat voturile a aproape 90% din românii care trăiesc în străinătate. El fugea împotriva candidatului PSD preferat, Victor Ponta.
Steagurile UE la o demonstrație românească din Elveția
Critica din străinătate a făcut ca PSD să devină chiar mai șovinistă și să se bazeze din ce în ce mai mult pe naționalism în propaganda sa. În fotografiile pe care ultimul guvern PSD le-a luat cu steaguri românești, steagul albastru cu cercul stelelor de aur lipsea din imagine. Acest lucru a condus la o inițiativă plăcută a mișcării #Rezist din România și din străinătate, numită "Aducem înapoi steagul". Începând cu Parlamentul European, un steag EU a fost transferat din oraș în oraș. 
"Drapelul UE reprezintă valorile Uniunii Europene : democrația, egalitatea, statul de drept și justiție. Toate acestea necesită un sistem judiciar imparțial." Vrem să încurajăm aceste valori și în România ", spune Mihnea Mihai, unul dintre fondatorii și forțele motrice din spatele #Rezist Zurich, care a fost înregistrată oficial ca o asociație în temeiul legislației elvețiene.
Drapelul UE a fost, de asemenea, vizibil la demo-ul din Zürich - o priveliște interesantă într-o țară care nu este membră a UE, în parte din cauza politicilor populiste Partidului Popular Elvetian (SVP) de dreapta. Între timp, steagul a sosit în România și va călători în jos de la nord prin Transilvania spre București.

Sursa: dw.com

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Codruţa Kovesi, audiată de Secţia pentru Procurori a CSM, după ce inspectorii au constatat mai multe abateri disciplinare

Procurorul şef al DNA va fi audiat pe 21 martie de Secţia pentru Procurori a CSM, ca urmare a unei sesizări formulate de Inspecţia Judiciară. Inspectorii au constatat că ar fi săvârşit mai multe abateri disciplinare. Şi adjunctul DNA, Marius Iacob, va fi audiat. Foto: Alexandru Dobre/Mediafax Una dintre abaterile disciplinare ale procurorului şef al DNA se referă la înregistrările apărute în spaţiul public, din timpul unei şedinţe de lucru, pe data de 18 iunie 2017. "Procurorul şef al DNA s-a exprimat în sensul combaterii efectelor negative în planul imaginii si credibilităţii instituţiei, generate de Decizia CCR 68/2017, prin instrumentarea urgentă a unor dosare „cu miniştri”, de impact mediatic, şi-a exprimat dezacordul cu privire la caracterul legal, definitiv şi general obligatoriu al Deciziei CCR 68/2017 şi a folosit exprimări inadecvate la adresa Curţii Constituţionale şi a unui judecător al Curţii Constituţionale, inducând ideea în cadrul opiniei pub

Executivul va decide dacă bugetarii îşi vor primi salariile mai devreme

Guvernul ar urma să discute în şedinţa de joi o Ordonanţă de Urgenţă care vizează mai multe modificări ale Codului fiscal, printre care posibilitatea ca firmele să opteze pentru impozitul pe profit sau cifra de afaceri dacă se încadrează sub plafonul de un milion de euro. Tot în şedinţa de joi a Cabinetului Dăncilă, ar urma să fie discutată posibilitatea ca salariile bugetarilor să fie plătite înaintea vacanţei de Paşte. Ministrul Finanţelor, Eugen Teodorovici, a explicat, miercuri, că una dintre principalele modificări este impunerea unui plafon de un milion de euro sub care firmele pot să opteze în a fi impozitate pe cifra de afaceri sau pe impozitul pe profit, cu condiţia să aibă doi angajaţi şi capital social de minimum 45.000 de lei.  O altă propunere vizează rambursarea taxei de mediu doar pe baza unei cereri care să conţină codul numeric personal. "O altă modificare este aceea de a simplifica atunci când se solicită rambursarea taxelor de mediu. Astăzi, oamenii depun

Viorica Dăncilă: ”Nu am avut absolut nicio discuţie despre remaniere. Infirm această știre”

Aflată într-o vizită în județul Dâmbovița, premierul Viorica Dăncilă a negat zvonurile despre o posibilă remaniere a Guvernului vehiculate sîptâmăna aceasta. Foto: Inquam Photos/ Octav Ganea “Această informaţie legată de remanierea guvernamentală este total neîntemeiată. Dar sigur că nu am avut absolut nicio discuţie legată de remanierea guvernamentala şi, aşa cum a fost specificat de către cei doi preşedinţi ai coaliţiei de guvernare, domnul Liviu Dragnea şi domnul Călin Popescu-Tăriceanu, o evaluare a miniştrilor se va face în cadrul coaliţiei de guvernare. Nu a fost făcută nicio evaluare, nu putem vorbi despre o remaniere şi infirm această ştire ”, a declarat premierul Dăncilă, aflată într-o vizită în judeţul Dâmboviţa. Sursa:  Pro TV