Treceți la conținutul principal

Scandalul anti-Dragnea incinge Congresul PSD


Ecaterina Andronescu, căzută în dizgrația conducerii PSD, și-a depus joi candidatura pentru funcția de președinte executiv al partidului, iar Codrin Ștefănescu a anunțat că vrea să candideze pentru funcția de secretar general, acuzând în același timp că el nu a fost nici măcar delegat la Congres și contestând modul în care se fac alegerile.



”Astăzi, în partidul pe care îl iubesc, trăiesc niște momente foarte complicate, foarte ciudate. Am venit să îmi depun candidatura pentru secretar general, în condiţiile în care nu ştiu dacă pot intra în sală. Astăzi de dimineaţă, colegii din PSD Sector 1, Biroul permanent, văzând în presă ce se întâmplă cu aceste situaţii complicate şi aberante, s-au autosesizat şi au cerut un Birou permanent, l-au chemat şi pe domnul Tudorache – preşedintele de sector – m-au invitat, şi unul dintre delegaţi şi-a retras delegaţia special pentru a putea intra eu în Congres. Vor trimite această notificare acum la partid, dacă va fi aprobată, s-ar putea să nu fie”, a spus Codrin Ștefănesu.

Potrivit acestuia,  Liviu Dragnea “a schimbat regulile în timpul jocului”, iar cei care vor să candideze pentru funcţii nu pot.

„Acum, că Liviu Dragnea a schimbat regulile în timpul jocului, noi nu putem să candidăm decât din partea regiunilor. Voi depune candidatura aşa cum sunt. Codrin Ştefănescu vrea să candideze nu împotriva candidatului domnului Dragnea, ci pentru partid. Cei 4.000 de delegaţi vor decide dacă îl vor pe Codrin Ştefănescu secretar general, dacă îl vor pe Nicolae Bănicioiu preşedinte executiv sau pe doamna Ecaterina Andronescu. Sunt îngrijorat, de asemenea, pentru faptul că ultimele evenimente nu ne fac bine ca popor. Oamenii care ne votează se uită la noi, aici, la centru şi văd că nu mai suntem colegi, că nu ne mai împăcăm. Eu sunt decis să merg în această competiţie nu pentru mine, ci pentru partidul pe care l-am slujit până astăzi. Nu sunt senator, nu sunt deputat, nu fac parte din consilii de administraţie, am rămas acelaşi Codrin Ştefănescu şi sper că până la ora 16.00 conducerea partidului, căreia i-am devenit şi eu antipatic şi încă câţiva colegi, la presiunea publică şi la presiunea presei, să înţeleagă că noi toţi dorim să candidăm. Dacă în aceste condiţii vom pierde la Congres, atunci aşa să fie, dar trebuie să avem dreptul să candidăm”, a mai spus Codrin Ştefănesu.

La rândul său, Ecaterina Andronescu și-a explicat candidatura astfel: „Pentru președinte executiv, am depus-o în ideea nu că alerg după funcții, niciodată nu am făcut asta, dar cred că trebuie menținută competiția în partid și reprezentanții la congres decid prin votul lor”.

Însă, în opinia acesteia, nu era nevoie de alegeri.

“Cred că la acest congres, care este unul extraordinar, nu trebuia să facem alegeri, trebuia să venim cu un document – proiect de țară – în care să spunem cum gândim și cum vedem noi creșterea economică a României, cum vedem dezvoltarea educației, pe următorii 15-20 de ani. Cred că în acest moment toată lumea s-ar fi concentrate pe Proiectul de țară și mai puțin pe candidaturi. Candidaturile țin de viața internă a PSD”, a afirmat Andronescu.

Întrebată cum comentează decizia Biroului Permanent PSD București-Ilfov de a o susține pe Viorica Dăncilă pentru aceeași funcție, de președinte executiv, Ecaterina Andronescu a spus: „Orice om are dreptul să își poată depune candidatura”.

Andronescu a mai spus că nu a discutat cu Liviu Dragnea despre decizia sa de a candida.

Social-democrații își vor alege sâmbătă președinte executiv, secretar general și 16 vicepreședinți (8 bărbați și 8 femei, câte doi dintr-o regiune).

Pentru postul de președinte executiv, PSD București-Ilfov a anunțat că o va susține pe Viorica Dăncilă. De asemenea, Nicolae Bănicioiu vrea să devină numărul 2 în PSD astfel că și-a depus, miercuri, candidatura pentru această funcție, dar fără a avea semnătura de susținere din partea PSD Iași, organizație din care face parte.  Această funcție este deținută în prezent de Niculae Bădălău.

Termenul de depunere a candidaturilor pentru Congresul PSD expiră joi, la ora 16:00.


Urmareste stirile pe Facebook

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Codruţa Kovesi, audiată de Secţia pentru Procurori a CSM, după ce inspectorii au constatat mai multe abateri disciplinare

Procurorul şef al DNA va fi audiat pe 21 martie de Secţia pentru Procurori a CSM, ca urmare a unei sesizări formulate de Inspecţia Judiciară. Inspectorii au constatat că ar fi săvârşit mai multe abateri disciplinare. Şi adjunctul DNA, Marius Iacob, va fi audiat. Foto: Alexandru Dobre/Mediafax Una dintre abaterile disciplinare ale procurorului şef al DNA se referă la înregistrările apărute în spaţiul public, din timpul unei şedinţe de lucru, pe data de 18 iunie 2017. "Procurorul şef al DNA s-a exprimat în sensul combaterii efectelor negative în planul imaginii si credibilităţii instituţiei, generate de Decizia CCR 68/2017, prin instrumentarea urgentă a unor dosare „cu miniştri”, de impact mediatic, şi-a exprimat dezacordul cu privire la caracterul legal, definitiv şi general obligatoriu al Deciziei CCR 68/2017 şi a folosit exprimări inadecvate la adresa Curţii Constituţionale şi a unui judecător al Curţii Constituţionale, inducând ideea în cadrul opiniei pub

Executivul va decide dacă bugetarii îşi vor primi salariile mai devreme

Guvernul ar urma să discute în şedinţa de joi o Ordonanţă de Urgenţă care vizează mai multe modificări ale Codului fiscal, printre care posibilitatea ca firmele să opteze pentru impozitul pe profit sau cifra de afaceri dacă se încadrează sub plafonul de un milion de euro. Tot în şedinţa de joi a Cabinetului Dăncilă, ar urma să fie discutată posibilitatea ca salariile bugetarilor să fie plătite înaintea vacanţei de Paşte. Ministrul Finanţelor, Eugen Teodorovici, a explicat, miercuri, că una dintre principalele modificări este impunerea unui plafon de un milion de euro sub care firmele pot să opteze în a fi impozitate pe cifra de afaceri sau pe impozitul pe profit, cu condiţia să aibă doi angajaţi şi capital social de minimum 45.000 de lei.  O altă propunere vizează rambursarea taxei de mediu doar pe baza unei cereri care să conţină codul numeric personal. "O altă modificare este aceea de a simplifica atunci când se solicită rambursarea taxelor de mediu. Astăzi, oamenii depun

Viorica Dăncilă: ”Nu am avut absolut nicio discuţie despre remaniere. Infirm această știre”

Aflată într-o vizită în județul Dâmbovița, premierul Viorica Dăncilă a negat zvonurile despre o posibilă remaniere a Guvernului vehiculate sîptâmăna aceasta. Foto: Inquam Photos/ Octav Ganea “Această informaţie legată de remanierea guvernamentală este total neîntemeiată. Dar sigur că nu am avut absolut nicio discuţie legată de remanierea guvernamentala şi, aşa cum a fost specificat de către cei doi preşedinţi ai coaliţiei de guvernare, domnul Liviu Dragnea şi domnul Călin Popescu-Tăriceanu, o evaluare a miniştrilor se va face în cadrul coaliţiei de guvernare. Nu a fost făcută nicio evaluare, nu putem vorbi despre o remaniere şi infirm această ştire ”, a declarat premierul Dăncilă, aflată într-o vizită în judeţul Dâmboviţa. Sursa:  Pro TV