Treceți la conținutul principal

USL trăiește! Florin Iordache a votat împotriva Olguței Vasilescu

Numele a doi deputați PSD, Florin Iordache și Tamara Ciofu, apar pe lista celor care au votat în favoarea moțiunii simple a PNL împotriva ministrului Muncii, Lia Olguța Vasilescu. Iordache a explicat că a fost vorba de o greșeală. 


Moţiunea simplă împotriva mi-nistrului Muncii, Lia Olguţa Vasilescu, depusă de 62 de deputaţi PNL, a fost respinsă ieri de plenul Camerei Deputaţilor, cu 96 de voturi ”pentru”, 157 de voturi ”împotrivă” şi 16 abţineri. Moțiunea a fost sprijinită de PNL, USR și PMP, în timp ce PSD și ALDE au sprijinit-o pe Vasilescu.
Însă, surpriză, pe lista de vot electronic apar și doi deputați PSD care au sprijinit demersul liberalilor – Florin Iordache și Tamara Ciofu. Florin Iordache, fost ministru al Justiției,  a susținut, într-o declarație pentru „România liberă“ că a greșit atunci când a introdus cartela în aparatul de vot. ”E o simplă eroare, nu există vreo altă explicație. Nu am avut timpul fizic să votez corect. Nu e nicio știre. Am fost ridicat să discut cu cineva și primul pas al votului este «DA», eu nu am apucat să votez «împotrivă» așa cum doream”, a povestit Iordache.
Și în rândurile PNL, partid care a inițiat moțiunea, s-a înregistrat o mică deviere de la linia stabilită de conducere – deputatul Mihai Doru Oprișcan s-a abținut la vot.
Ce acuzații i s-au adus ministrului Muncii
Iniţiatorii moţiunii au susținut că Lia Olguţa Vasilescu trebuie să răspundă pentru eşecurile înregistrate la legea salari-zarii şi ajustarea pensiilor şi că se impune demisia acesteia. Potrivit textului moţiunii, două milioane de  români din mediul privat au salarii mai mici sau, mai mult decât atât, trebuie să aducă bani de acasă la sfârşitul unei luni de muncă. „Luni de zile aţi minţit că salariile nu vor scădea, ci vor creşte, iar de aici înainte nimeni nu mai are încredere în dumnea-voastră şi în Guvernul din care faceţi parte! Aţi fost demascată de propria incompetenţă şi aţi conti-nuat cu sfidarea populaţiei”, îi transmit semnatarii -Olguţei Vasilescu.
De asemenea, liberalii afirmă că sunt şi români cărora salariile le-au crescut, dar aceia sunt parlamentarii şi miniştrii. În timpul dezbaterilor, Olguţa Vasilescu a susţinut, de la tribună, că, dacă elimină invectivele şi cifrele nereale din text, nu mai rămâne nimic din moţiune şi a spus că multe critici vizează de fapt Ministerul Finanţelor, adăugând: „Aţi cam greşit adrisantul!“.
Ea a mai susţinut că „nu există nicio statistică din care să reiasă că au scăzut salariile a două milioane de români“.
Opoziţia a acuzat, în discursurile rostite, fiscalitatea haotică, lipsa de pregătire a ministrului Muncii şi promisiunile fără acoperire ale PSD, la rândul său, reprezentantul ALDE admiţând că lucrurile sunt perfectibile, dar că partidele aflate la guvernare au încercat să diminueze inechităţi.
Dispută între Dragnea și PNL
Deputatul PNL Dan Vîlceanu a afirmat, ieri, înaintea votului final asupra moţiunii simple împotriva ministrului Muncii, că Lia Olguţa Vasilescu a minţit plenul, iar, potrivit Legii răspunderii ministeriale, prezentarea de date ine-xacte Parlamentului poate constitui infracţiune.
„Invoc articolul 151 din Regulamentul Camerei Deputaţilor pentru a putea comunica înainte de votarea moţiunii simple împotriva ministrului Muncii faptul că, în conformitate cu articolul 8 din Legea răspunderii ministeriale, poate constitui infracţiune prezentarea de date inexacte Parlamentului şi preşedintelui României. Doamna ministru Olguţa Vasilescu a minţit plenul Camerei Deputaţilor şi, din punctul ăsta de vedere, vă pun în vedere să nu fiţi părtaşi la o minciună pe care o puteţi regăsi foarte uşor consultând paginile de socializare“, a afirmat Vîlceanu.
În replică, preşedintele Camerei, Liviu Dragnea, i-a spus liberalului că ameninţă parlamentarii cu scopul de a influenţa votul.  ”Să înţeleg că -ne-aţi ameninţat să nu care cumva să votăm, că ne-aţi spus că dacă vom vota vom fi complici şi riscăm o plângere penală? Vreau să lămuriţi lucrul acesta, mai mulţi colegi doresc să afle“, a intervenit Liviu Dragnea, care a condus şedinţa de plen.
Dan Vîlceanu a susţinut că nu ameninţă pe nimeni. ”Nu am ameninţat pe nimeni, ci v-am pus în vedere faptul că poate constitui şi să nu toleraţi sau să perpe-tuaţi asemenea comportamente de a minţi poporul român de la tribuna Camerei Deputaţilor“, a adăugat deputatul liberal.
”Deci, eu înţeleg asta: aţi reiterat faptul că ne ameninţaţi cu scopul de a influenţa votul de astăzi. Aveţi deja şi plângerea penală făcută?“, a continuat Dragnea. Vîlceanu a susţinut că doar a spus ce prevede Legea răspunderii ministeriale.

Urmareste stirile si pe Facebook.

Sursa: romanialibera.ro

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Codruţa Kovesi, audiată de Secţia pentru Procurori a CSM, după ce inspectorii au constatat mai multe abateri disciplinare

Procurorul şef al DNA va fi audiat pe 21 martie de Secţia pentru Procurori a CSM, ca urmare a unei sesizări formulate de Inspecţia Judiciară. Inspectorii au constatat că ar fi săvârşit mai multe abateri disciplinare. Şi adjunctul DNA, Marius Iacob, va fi audiat. Foto: Alexandru Dobre/Mediafax Una dintre abaterile disciplinare ale procurorului şef al DNA se referă la înregistrările apărute în spaţiul public, din timpul unei şedinţe de lucru, pe data de 18 iunie 2017. "Procurorul şef al DNA s-a exprimat în sensul combaterii efectelor negative în planul imaginii si credibilităţii instituţiei, generate de Decizia CCR 68/2017, prin instrumentarea urgentă a unor dosare „cu miniştri”, de impact mediatic, şi-a exprimat dezacordul cu privire la caracterul legal, definitiv şi general obligatoriu al Deciziei CCR 68/2017 şi a folosit exprimări inadecvate la adresa Curţii Constituţionale şi a unui judecător al Curţii Constituţionale, inducând ideea în cadrul opiniei pub

Executivul va decide dacă bugetarii îşi vor primi salariile mai devreme

Guvernul ar urma să discute în şedinţa de joi o Ordonanţă de Urgenţă care vizează mai multe modificări ale Codului fiscal, printre care posibilitatea ca firmele să opteze pentru impozitul pe profit sau cifra de afaceri dacă se încadrează sub plafonul de un milion de euro. Tot în şedinţa de joi a Cabinetului Dăncilă, ar urma să fie discutată posibilitatea ca salariile bugetarilor să fie plătite înaintea vacanţei de Paşte. Ministrul Finanţelor, Eugen Teodorovici, a explicat, miercuri, că una dintre principalele modificări este impunerea unui plafon de un milion de euro sub care firmele pot să opteze în a fi impozitate pe cifra de afaceri sau pe impozitul pe profit, cu condiţia să aibă doi angajaţi şi capital social de minimum 45.000 de lei.  O altă propunere vizează rambursarea taxei de mediu doar pe baza unei cereri care să conţină codul numeric personal. "O altă modificare este aceea de a simplifica atunci când se solicită rambursarea taxelor de mediu. Astăzi, oamenii depun

Viorica Dăncilă: ”Nu am avut absolut nicio discuţie despre remaniere. Infirm această știre”

Aflată într-o vizită în județul Dâmbovița, premierul Viorica Dăncilă a negat zvonurile despre o posibilă remaniere a Guvernului vehiculate sîptâmăna aceasta. Foto: Inquam Photos/ Octav Ganea “Această informaţie legată de remanierea guvernamentală este total neîntemeiată. Dar sigur că nu am avut absolut nicio discuţie legată de remanierea guvernamentala şi, aşa cum a fost specificat de către cei doi preşedinţi ai coaliţiei de guvernare, domnul Liviu Dragnea şi domnul Călin Popescu-Tăriceanu, o evaluare a miniştrilor se va face în cadrul coaliţiei de guvernare. Nu a fost făcută nicio evaluare, nu putem vorbi despre o remaniere şi infirm această ştire ”, a declarat premierul Dăncilă, aflată într-o vizită în judeţul Dâmboviţa. Sursa:  Pro TV