Treceți la conținutul principal

Cat castiga un parlamentar in 2018. Bugetul pentru alesi a fost dublat, fondul pentru pensii triplat

Bugetul alocat Parlamentului in anul 2018 este dublu fata de cel de anul trecut.
Desi mai bine de jumatate dintre alesii din Parlament se afla la primul mandat, bugetul pentru Camera Deputatilor a urcat de la 200 milioane de lei in 2017 la 405 milioane de lei pe 2018.

Cresterea indemnizatiilor a ajuns la un total de 300 de milioane de lei, potrivit TVR, iar fondul pentru pensiile speciale s-a triplat, ajungand la 28 milioane de lei.

Totusi, aceste sume impresionante nu au impresionat parlamentarii suficient incat sa se apuce de legiferat, ei preferand sa semneze in grup un proiect de lege initiat de un coleg de partid.

Astfel, multe proiecte de lege nu au reusit sa treaca de comisii. 345 au fost clasate, respinse sau retrase de cei care le-au initiat, alte 29 au fost trimise catre presedinte pentru reexaminare, iar 31 de legi se afla la CCR.

Parlamentarii nu au fost activi nici in vorbire. In cadrul lucrarilor de plen din 2017, din totalul de parlamentari (464), doar doua treimi (313) au avut interventii. O parte din ei au luat cuvantul doar in momentul in care au depus juramantul la investirea in functie sau pentru a striga "prezent" la apelul nominal.

Peste o suta dintre cei care au preferat sa taca se regasesc in bancile Coalitiei de Guvernare. De cealalta parte a taberei, parlamentarii din Opozitie se remarca prin faptul ca sunt vocali.

Potrivit TVR, un parlamentar are o indemnizatie de 13.000 de lei brut, o suma forfetara de 20.000 de lei, diurne, dar si decontari pentru cazare si transport.

In total, un senator sau deputat incaseaza aproximativ 40.000 de lei lunar.

Urmareste Forumpentrutoti si pe Facebook.

Sursa: ziare.com

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Codruţa Kovesi, audiată de Secţia pentru Procurori a CSM, după ce inspectorii au constatat mai multe abateri disciplinare

Procurorul şef al DNA va fi audiat pe 21 martie de Secţia pentru Procurori a CSM, ca urmare a unei sesizări formulate de Inspecţia Judiciară. Inspectorii au constatat că ar fi săvârşit mai multe abateri disciplinare. Şi adjunctul DNA, Marius Iacob, va fi audiat. Foto: Alexandru Dobre/Mediafax Una dintre abaterile disciplinare ale procurorului şef al DNA se referă la înregistrările apărute în spaţiul public, din timpul unei şedinţe de lucru, pe data de 18 iunie 2017. "Procurorul şef al DNA s-a exprimat în sensul combaterii efectelor negative în planul imaginii si credibilităţii instituţiei, generate de Decizia CCR 68/2017, prin instrumentarea urgentă a unor dosare „cu miniştri”, de impact mediatic, şi-a exprimat dezacordul cu privire la caracterul legal, definitiv şi general obligatoriu al Deciziei CCR 68/2017 şi a folosit exprimări inadecvate la adresa Curţii Constituţionale şi a unui judecător al Curţii Constituţionale, inducând ideea în cadrul opiniei pub

Executivul va decide dacă bugetarii îşi vor primi salariile mai devreme

Guvernul ar urma să discute în şedinţa de joi o Ordonanţă de Urgenţă care vizează mai multe modificări ale Codului fiscal, printre care posibilitatea ca firmele să opteze pentru impozitul pe profit sau cifra de afaceri dacă se încadrează sub plafonul de un milion de euro. Tot în şedinţa de joi a Cabinetului Dăncilă, ar urma să fie discutată posibilitatea ca salariile bugetarilor să fie plătite înaintea vacanţei de Paşte. Ministrul Finanţelor, Eugen Teodorovici, a explicat, miercuri, că una dintre principalele modificări este impunerea unui plafon de un milion de euro sub care firmele pot să opteze în a fi impozitate pe cifra de afaceri sau pe impozitul pe profit, cu condiţia să aibă doi angajaţi şi capital social de minimum 45.000 de lei.  O altă propunere vizează rambursarea taxei de mediu doar pe baza unei cereri care să conţină codul numeric personal. "O altă modificare este aceea de a simplifica atunci când se solicită rambursarea taxelor de mediu. Astăzi, oamenii depun

Viorica Dăncilă: ”Nu am avut absolut nicio discuţie despre remaniere. Infirm această știre”

Aflată într-o vizită în județul Dâmbovița, premierul Viorica Dăncilă a negat zvonurile despre o posibilă remaniere a Guvernului vehiculate sîptâmăna aceasta. Foto: Inquam Photos/ Octav Ganea “Această informaţie legată de remanierea guvernamentală este total neîntemeiată. Dar sigur că nu am avut absolut nicio discuţie legată de remanierea guvernamentala şi, aşa cum a fost specificat de către cei doi preşedinţi ai coaliţiei de guvernare, domnul Liviu Dragnea şi domnul Călin Popescu-Tăriceanu, o evaluare a miniştrilor se va face în cadrul coaliţiei de guvernare. Nu a fost făcută nicio evaluare, nu putem vorbi despre o remaniere şi infirm această ştire ”, a declarat premierul Dăncilă, aflată într-o vizită în judeţul Dâmboviţa. Sursa:  Pro TV